[ U FOLLOW ME..]

Tuesday, January 17, 2012

[ malas ]

]


bukak laptop,
click ikon blogger,
tenung skrin,
tenung lagi,
tenung dalam2 lagi,
teruskan tenungan,

jari masih kaku,
otak malas berfikir,

lalu aku gerakkan cursor,
click icon facebook,
dan...saya tersenyum.... ;)

gagal lagi.

Friday, January 13, 2012

[ ahli BARU ]



Semalam tepat jam 730 pagi keluarga aku terima ahli baru..kakak aku yang sulung tu, selamat melahirkan anak dia yg ke 5..(mampooo)
bersalin secara normal..tanpa pembedahan..walaupun pada awalnya dinasihatkan supaya bedah sebab baby songsang..bontot dia nk kluar dulu dari kepala..

kakak aku cakap mmg sakit gile..ni paling sakit yg dia penah rasa sebab kena teran cara lain plk..yg before ni dah pandai teran dah...kali ni je kena teran cara lain..hihi..

yang kelakar tu..time nk bersalin tu.. time sakit2 tu..abg ipar aku bleh plk menghilangkan diri p berak..sempat lagi tuh..kakak aku yg tgh sakit nk mati tu..boleh lagi tipon dia sbb nk sign agreement utk operation..tp dia tak angkat2 sbb dia silent kan hp dia..

bila dia dtg blk..kakak aku yg tgh sakit2 tu siap sempat boleh marah lagi kat abg ipar aku..

"ayah g mana, ibu tipon tak angkat2..?"
'ayah g berak jap tadi..'..sambil tersenyum kambing..!

setelah beberapa jam akhirnya bersalin secara normal..
keluarlah bayi lelaki yang kedua selepas MOHD AQIL 3 tahun lalu..


bayi lelaki itu dinamakan MOHD ARIFF MOHAMAD AZIKIN

actually kakak aku x decide lagi ejaan dia macammana..aku rasa better eja nama dia macam tu..double FF..kan..

semoga ALLAh melimpahkan bnyak2 rezeki kepada keluarga kakak aku..ye la kan..kalu dah anak lima orang..tentu kos sara idup tinggi..hantar ke nursery sorang kena charge 200 ringgit dah 1000 ringgit sebulan..matiii...

kalu aku nk 2 org je ok tak..?






OXOX...