[ U FOLLOW ME..]

Monday, February 22, 2010

[ MNIHAIANAF ]





"my name is khan and i am not a terrorist .."

simple phrase, deep meaning..
aku baru je pas tengok citer My Name Is Khan (MNIK) kat sunway piramid.
ye la aku hairan gak kenapa kat Malaysia ni leh tgk kat dua panggung wayang je..TGV je plak tu
satu kat Sunway satu lagi kat Capsquare..

nak tak nak kena tgk gak walaupun TGV tu sempit, kerusi kecik, tak muat kaki aku nak bernafas..semua nya tak best..wayang dah start, lampu terpasang lagi..ingat ni panggung wayang kat kelantan ke..( walaupun kelantan sekarang xde panggung wayang-menurut sumber) ingat ni wayang kulit ke?
tapi nasib baik la pop corn dia sedap lagi dar GSC!..tu je la
kalu tak kerana filem tu aku tak pi la TGV..

berbalik citer MNIK, aku suka la citer ni..sebab comeback KAJOL..
citer ni semua best, gamabr tak usah nk cakap la..lawa sgt..sinematografi dia lawa, shot2 dia menarik..dari mula citer dia, dah best dah...tambahan plk si shahrukh khan tu membawa watak yg berbeza sgt2...tapi still kelakar
ayat paling best.. 'can we have sex now?'
hahaha innocent sgt bunyi nya..gelak skit la HAHAHHAHA

tapi..well.... ada tapi ok!
aku tak suka sgt citer yang ada unsur2 tak real..and tak munasabah..ada beberapa scene yang telah memotong stim aku...di kala terdetik dalam hati tersebut..'this is the best filem'
tetiba jadi tettttttttt... not a best film yet, but it ok la.. nice je la..
kalu tukar benda yang tak best tu kepada yg reality skit ok la..

tapi ada satu part tu...muka kajol macam muka ejan (kawan aku) bila tak pakai spec!! hahaha
part tu plak part agak sedey la..tapi aku tak sedeh langsung sbb aku terpikirkan muka dia macam muka ejan..hahahaha potong stim gak la..baru nak nangis2..hahaha

apa2 pun shahrukh khan berlakon memang best giler..memang pandai berlakon..!
si kajol plk..cantek walaupun dah tua skit..

so just ok lah..'
and lastly..
My Name Is Hilmi And I Am Not A Flowerist' -MNIHAIANAF

callo

3 comments:

  1. ow okey okey. rasa nak tengok pulak :D hee

    ReplyDelete
  2. g la tengok..ada part2 yg tak best sgt tu..layan je..hihi

    ReplyDelete
  3. biadap sungguh! siap ko mie!

    eh tapi ko kate kajol dh tua npk cntek gak kan?ok la aku accept kajol tiru muke aku.bai.

    ReplyDelete