[ U FOLLOW ME..]

Friday, November 27, 2009

[ bukan kiamat ]



aku baru sahaja selesai nonton filem terhangat tahun ni, '2012'dah lama sangat aku nk tgk tp asyik tak berkesempatan..last2 aku buat keputusantgk sorang2 kat midvalley..senang skit ..nk cari tempat duduk best pn senang..beli online tgk banyak tempat kosang utk single seat..aku dapat seat Bhihi sorry friends..!


org kata citer ni pasal hari kiamat..end of the world.. tu yg aku excited nk tgk..nk tgk cmna la org putih ni akan memesongkan akidah manusia pasal hari kiamattapi lepas tgk, bg aku ni bukan citer pasal hari kiamat..sbb masih ada orang yg hidup termasukla badak air, zirafah, beruang dan sebagainya even anjing pon idup gak..bulan, bintang matahari semua pun tak jatuh..bumi masih lagi ok..cuma keadaan je berubah yg merosakkan kehidupan sekeliannya.
so ni bukan citer kiamat..

btw citer ni memang best..buat aku rasa takut sgt nak mati..aku tak bersedia langsung nk matimmm dan daripada seluruh citer ni dari mula smpai akhir aku pikir satu je, satu je

AKU TAK SANGGUP LANGSUNG KEHILANGAN SEMUA AHLI KELUARGA AKU..EACH ONE OF THEM!!SATU PUN AKU TAK SANGGUP DAN AKU TAK BERSEDIA..DEMI ALLAH AKU TAKUT SANGAT KALU SALAH SATU DARIPDA BILANGAN AHLI KELUARGA AKU BERKURANGAN..DARI MULA CITER AKU ASYIK PIKIR BENDA NI JE..



aku tak dpt bayangkan kalu benda ni berlaku..memang tidak dinafikan pasti akan berlaku,tapi Ya Allah aku tak bersedia..dan tak akan bersedia..tak tahu macammana nak bersedia.sekiranya berlaku..aku tak tahu apa akan berlaku pada diri aku..setiap kali memikirkan benda2 macam ni..bergenang air mata aku..menonton setiap scene yang melibatkan family..dada aku berdegup kencang, menyirap darah aku dan air mata bergenang aku tahan2 kan..


dan setiap kali itulah, aku terus berdoa kepada Allah moga dpanjangkan umur setiap daripada kaum keluarga aku.lalu ku panjangkan doa itu kepada saudara2 sekelianku serta sahabat dan rakan-rakanku..moga dipanjangkan umur kalian..

amin..


No comments:

Post a Comment