[ U FOLLOW ME..]

Wednesday, April 1, 2009

[ talentime YASMIN ]



aku baru je tgk cerita terbaru Yasmin Ahmad 'TAlentiMe'

aku g tgk ngn opis mate aku Nani..ajak housemate aku dia tak nak..ajak sorang lagi mamat tu..lagi la dia taknak..berlagak nk mati..HUH!!

so xkisah la yang penting aku dah g tgk..aku memang nk tgk lama dah citer ni..akhir nya dapt gak tgk.

bagi aku citer 'talentime' paling best yang yasmin ahmad buat..tapi cara dia penghasilan dia sama je la ngn citer Sepet, Mukhsin dan sbgnya.. berseni, gerakan kamera yang minimum, shot menarik dan kurang lighting...maybe tu trademark dia kot..tapi aku suka sgt sbb semua gambar yang di ambil ada art..menarik la..

mula2 aku agak skeptikal gak la mcm org lain yang rasa citer ni biasa je..citer kehidupan yang biasa dan xde benda yang menarik....aku rasa mesti citer ni dia biasa2 je..ringan2 je..tapi bila dah nak hampir separuh jalan..aku rasa best sangat..!!

aku suka cara si Yasmin ahmad ni..berseni dan kreatif sgt..

cara dia olah jalan citer tu interesting..bnyk citer dalam satu citer..SEMUANYA MENYENTUH PERASAAN..uuu sedih...dan terharu




Paling aku suka lakonan si "MUKSHIN " tu ..pa ke nama dia ntah..syafie....bagus giler dia berlakon..menarik sgt..memang pandai berlakon.



selain tu gak aku impress giler ngn lakonan Jaclyn Victor!! real je dia berlakon..xbuat2 or nampak kekok pon

sblm ni kan dia macam susah skit nk mengaku dia Indian..tapi dlm citer ni, dia very the indian Girl..!! haha..memang best la..1st tine berlakon pon ok..

lakonan si Mahesh pon best. susah nk berlakon kalu takde dialog.. tapi dia berlakon best je..kira semua best la berlakon..Azean irdawaty, adibah nor dan sbgnya..





DAN yang paling best skali dalam citer ni...adalah LAGU-LAGU dia...lagu menyentuh perasaan sangat..even lagu TAMIL!!! aku nk download sgt lagu2 tu..tapi tak tahu kat mana.. semua lagu yg best tu di nyanyikan oleh AIZAT dan ATILIA...

best okay..

baik korang g tgk..lagipun mari kita support Yasmin Ahmad..sbb time aku p tu tak ramai orang pun dalam panggung tu..

1 comment:

  1. nanti en saleh kate nk ajak sapa yg xtgk lagi die nk banje so jgn harap kiteorg nk ajak korg be2! huh!

    ReplyDelete