[ U FOLLOW ME..]

Wednesday, April 1, 2009

[ 'adik' kawin dulu ]

LAGU YG DICADANGKAN : LAGU KAHWIN


kompang di palu..pengantin malu..
duduk bersanding..tersimpul malu..
kami doakan.. moga berkekalan..
moga selamat..hingga akhir zaman..



emmm dah kawin adik bongsu kitaorg ni ha..awalnya dia kawin..ye la orang cantik..senang dpt jodoh..tapi adakah bermakna kawan2 lain dia tak cantik..?? itu kena semak balik tu...aku rasa semua cantik2 belaka..cuma jodoh lambat skit kot..sabar sikit k..
************
kata diaorang aku ni abg long (sbb lahir paling awal dalam geng2 kitaorang )..kenapa abg long tak kawin lagi ni??..semua takut nk langkah bendul katanya..semua nk tunggu aku kawin dulu...ish takde maknanya..korang langkah je bendul tu...aku lambat lagi nk kawin k..sanggup ke tunggu?? aku nk beli Honda Jazz dulu baru aku bersiap-siaga nak kawin ok..
*************
lgpon sbg abg sulong dia kena banyak bekorban untuk adik2 dia..ye la nk kawin bukan nya guna duit sikit2..RIBU RIBAN ok..so biarlah abg long yang 'GAJI BESAR' ni kumpul duit untuk adik2 dia punya kenduri kawin dulu.hahah ~~' GAJI KO BESAR KE??'

eh yang nk jadi citer ni bukan pasal jodoh, tapi pasal majlis kawin si ZILA dan WAN..ala2 pengantin popular ok..ye la kan..banyak org sponsor kenduri kawin dia ni..kami ni dtg kul 1tgh hari kot..ingatnya sambil makan nk tgk pengantin bersanding..ye la kan bila lg nk tgk si zila tu tersipu-sipu malu..selama hari ni dia tak penah malu pon..hahaha!! ( gurau je k..)
***************
tunggu punya tunggu..last2 kul 330 ptg baru pengantin keluar rumah!! mmm dek kerana nk sgt tgk pengantin, kitaorg tunggu la..kitaorg cool je..leh je tunggu. org lain tak tau la kan..sementara nk tunggu kul 3 tu td, dah mcm gambar kami ambik, dari aksi sopan smpai la separuh xsopan.. tp mintak maaf la, kerana xleh disiarkan ..hihi..


last2 bila pengantin keluar..baru la semua org gumbira..ye la mana ada pengantin interframe kul 3 ptg..semua tetamu dah balik apa time tu..kata murai.com baju pengantin lelaki tertinggal?? tu yg lambat keluar tu.. ye ke murai..? ada org sebotaj ke?? stori panas ni.. ish tak baik la..tapi itu lah lumrah org cantik..!! selalu dianiaya..hahaha

tp kat johor ni bagus..sbb budak2 kecik nya semua tunggu gak walaupun pengantin lewat. sbb katanya ..ada sesi baling duit syiling.!!uu kalu duit kertas kan lagi bagus..bukan budak2 je tunggu..mak budak pun tungguu..pengantin pun leh la kluar kul brapa pun diaorg nk..kul 8 malam pon ok..sbb org nk tunggu time baling duit kertas tu je..bukan nk tunggu pengantin...!! kah kah..!!



tp yang penting, time sesi baling2 ni..aksi si zila baling gula2 n duit syiling tu yg penting..dia berperanan seperti ala-ala diva gitu..~along yg ckp mcm tu~..dia kata zila membaling dengan penuh gaya katanya..ala-ala penyanyi popular baling gula2 kat peminat2 fanatik ok!..haha ye la kan tgh kontrol ayu..! tak baik along ckp mcm tu tau...eh, tp along ke ckp aku yg ckp ye?? hihi


ni gambar2 pengantin...aku masukkan sikt je..sbb gmbar dia size besar2..malas nk kecik kan.. maklum la kamera mahal..pic pun besar2 la..ko ada ke? kata gaji besar?? opss...!! sorry


ni plak kegembiraan kawan2 aku yg tak kawin lagi..ada yg single..ada yg dh berpunya..ada yg masih mencari..dan yg penting, masa kenduri ni, bkn dtg nk tgk zila kawin je..tp ada org dtg nk show off gf !! hahaha ish xbaik ckp mcm tu la mahathir..ko ni apa la..dia nk jumpa kawan la..lama xjumpa..


last2 masa yg ditunggu2 tiba..iaitu tangkap gmbar ramai2 dgn pengantin..smilee..!


eh tp kenapa time kenduri2 mcm ni, ada org nk ambik gmbar family plk ni..ish tak sesuai la...g la studio baru la lawa...kih kih


so zila selamat pengantin baru moga kekal ke akhir hayat..
muah!!




.

No comments:

Post a Comment