[ U FOLLOW ME..]

Thursday, March 12, 2009

[ harta BARU.. ]

LAGU YANG DICADANGKAN: LU PIKIR LA SENDIRI


semalam aku dah beli satu lg harta peribadi yang baru..

masa nak beli tu pikir DUA PULUH ENAM kali nk beli ke tak..??
beli ke tak, beli ke tak beli ke tak..nk ke beli..ok ke beli..berbalaoi ke beli..nak beli ke tak nak ye..eh beli je la..tapi ok ke kalu beli...kalu tak beli plk ok ke..aku mcm nk beli..dah lama nak beli..tp duit ni cukup ke tak..beli ke tak ni..ahh beli je la...ishh tak leh gak..membazir tak aku beli...xmembazir kot..kalu membazir macam mana..ish guna la bg tak membazir..aku suka ambik gmbar..ok ke tak ni nak beli.. beli je lah... ( haa..cukup x, 26 kali pikir...?? )
last2 beli jugekkk...



teng tenettttttttttttt..
[ pastikan nadanye mendebarkan..ok]










NIKON DSLR 80




mula2 nak beli D60 je sbb harga dia 2K je..tp atas nasihat professional kawan2...aku pon beli D80..
[ nama kawan aku tu TAJUL ARIFFIN.. tp dia ni kalau dia malas nk layan org/malas nk bg pendapat..dia asyik ckp ''tak tahu'' je..kureng betoi kan..]
tapi dia ni mmg pandai la bab2 ambik gmbar ni..edit2 gamabr pon pandai..eleh pasni aku la plk yg pandai ambik gmabar..kasi lawan sama dia sapa lg teror.!!! hahahaha ( sambil gelak bernadakan syaitornnn )


al kisah harganya adalah RM 3119

mahal gak tu...sayangnya duit aku.
aku dpat tripod, 4G memory card, beg NIKON and pembersih DALAM LENSE [apa ke namanya aku lupa ]







tapi xpe..aku beli pun setelah aku survey menggunakan telipon.
aku nk beli pon area ONE UTAMA n THE CURVE je..aku survey dua tempat tu je.
bukak website diaorang...aku salin semua no phone unit2 kat shoping complex tu
yang jual kamera and aku call semua..tnyakan D80 ni

then hasilnya kedai ini je yang paling murah...kedai SHONG LEE PHOTO.. at 2nd floor..ONE UTAMA.






so pasni aku kena gunakan sebaik mungkin kamera ni, mintak simpang 44 drp hilang.

kalu x, aku menangis berlagukan 'DI TAMAN TEMAN' by CT nurhaliza la..








kalu tak cukup mkn esok2..aku makan je kamera tu sikit2 bermula dengan sarung lense dia..
xpon jual je balik...abis citer..! D80 ni kira hangat gak kat pasaran..ada value!!




tapi tujuan utama aku beli ni pon sbb nk tngkap gmbar kakak aku nk nikah 14 mac ni and kenduri 21 mac ni..( ha tambah2 nasik...)


kira aku akan jadi jurukamera rasmi la ni..fuyoo..tukar kerjaya plk nmpaknya..!

agak neves gak la sbb ni 1st time buat keja2 camni..kira kakak aku ni bahan ujikaji la, hehehe..kalau rosak pic2 dia aku tangkap mati la aku kan...
tp aku akan try paling best...sebest mungkin..hahahaha




klik !! klik !!

3 comments:

  1. perrghh hebat kwn2 aku nie pelbagai profesion boleh hahaha lps ni leh r g shooting huhu...leh lwn abg "a" bukan name sebenar yang xamik gnbo aku lgsung tuh hahaha ader aku kesah?

    ReplyDelete
  2. congrate bro dh ada cam sendri, lu kat na skrg, still ngan NTV ke,..

    ReplyDelete
  3. lerhh membazir je... naik ang pinjam camere opis aku jer..hehehe susah nak bawak la besar2 tuh..

    ReplyDelete