[ U FOLLOW ME..]

Wednesday, March 25, 2009

[ 2nd intibiu newsreader TV3? ]




bestnya.........................

hari ini aku dpt perkhabaran yang gembira la..
kawan aku yang keja kat tv9 tu baru bgtau aku tadi yang dia kata aku dah di shorlistedkan untuk 2nd intibiu pembaca berita tv3!!


alhamdulillah..best nya
katanya mengikut senarai..ada 4 orang je..utk tv3..1 pompuan 3 laki..yg pompuan tu katanya untuk nightline
so ada lagi 3
harapan macam cerah je..ee mudah2 han..

lain2 katanya 4 org utk ntv7, 2 org utk tv9..

bila 2nd intibiu aku dia pun xtau sbb xtulis tarikh..
so skrang aku kena tunggu panggilan dr tv3 je..
hahah
pas ni g berak pon bawak hp la ..hahah

doa2 kan agar aku terpilih nanti...


cue..!

Thursday, March 12, 2009

[ harta BARU.. ]

LAGU YANG DICADANGKAN: LU PIKIR LA SENDIRI


semalam aku dah beli satu lg harta peribadi yang baru..

masa nak beli tu pikir DUA PULUH ENAM kali nk beli ke tak..??
beli ke tak, beli ke tak beli ke tak..nk ke beli..ok ke beli..berbalaoi ke beli..nak beli ke tak nak ye..eh beli je la..tapi ok ke kalu beli...kalu tak beli plk ok ke..aku mcm nk beli..dah lama nak beli..tp duit ni cukup ke tak..beli ke tak ni..ahh beli je la...ishh tak leh gak..membazir tak aku beli...xmembazir kot..kalu membazir macam mana..ish guna la bg tak membazir..aku suka ambik gmbar..ok ke tak ni nak beli.. beli je lah... ( haa..cukup x, 26 kali pikir...?? )
last2 beli jugekkk...



teng tenettttttttttttt..
[ pastikan nadanye mendebarkan..ok]










NIKON DSLR 80




mula2 nak beli D60 je sbb harga dia 2K je..tp atas nasihat professional kawan2...aku pon beli D80..
[ nama kawan aku tu TAJUL ARIFFIN.. tp dia ni kalau dia malas nk layan org/malas nk bg pendapat..dia asyik ckp ''tak tahu'' je..kureng betoi kan..]
tapi dia ni mmg pandai la bab2 ambik gmbar ni..edit2 gamabr pon pandai..eleh pasni aku la plk yg pandai ambik gmabar..kasi lawan sama dia sapa lg teror.!!! hahahaha ( sambil gelak bernadakan syaitornnn )


al kisah harganya adalah RM 3119

mahal gak tu...sayangnya duit aku.
aku dpat tripod, 4G memory card, beg NIKON and pembersih DALAM LENSE [apa ke namanya aku lupa ]







tapi xpe..aku beli pun setelah aku survey menggunakan telipon.
aku nk beli pon area ONE UTAMA n THE CURVE je..aku survey dua tempat tu je.
bukak website diaorang...aku salin semua no phone unit2 kat shoping complex tu
yang jual kamera and aku call semua..tnyakan D80 ni

then hasilnya kedai ini je yang paling murah...kedai SHONG LEE PHOTO.. at 2nd floor..ONE UTAMA.






so pasni aku kena gunakan sebaik mungkin kamera ni, mintak simpang 44 drp hilang.

kalu x, aku menangis berlagukan 'DI TAMAN TEMAN' by CT nurhaliza la..








kalu tak cukup mkn esok2..aku makan je kamera tu sikit2 bermula dengan sarung lense dia..
xpon jual je balik...abis citer..! D80 ni kira hangat gak kat pasaran..ada value!!




tapi tujuan utama aku beli ni pon sbb nk tngkap gmbar kakak aku nk nikah 14 mac ni and kenduri 21 mac ni..( ha tambah2 nasik...)


kira aku akan jadi jurukamera rasmi la ni..fuyoo..tukar kerjaya plk nmpaknya..!

agak neves gak la sbb ni 1st time buat keja2 camni..kira kakak aku ni bahan ujikaji la, hehehe..kalau rosak pic2 dia aku tangkap mati la aku kan...
tp aku akan try paling best...sebest mungkin..hahahaha




klik !! klik !!

Wednesday, March 4, 2009

[ baling TELO + TEPUNG ]

LAGU YANG DICADANGKAN: GEMURUH BY FAIZAL TAHIR



**MANGSA -FAREEZAN ( bukan wajah sebenar..)**




bestnya birthday ejan.. hahah sebab.??
aku berpeluang pecahkan telur n baling tepung !!
sblm nk g kenakan dia, aku dah berangan2 nk kenakan dia..dalam keta lagi aku dah pkir macam2 dah..
macam mana nk pecahkan telur tu..?nak baling ke? pecahkan kat kepala ke kat badan ke..? hihi sbb tempat2 tu je yang dibenarkan..kalu 'tempat' lain aku rasa tak pecah kot..mantul balik telur tu...hahaha

smpai di tempat kejadian..aku ngn geng2 telur telah bersiap sedia dengan 5 bijik telor n sekampit tepung gandum cap sauh!!

sanggup tunggu dlm hujan..menyorok belakang keta orang macam pencuri, and semua sibuk nk kecilkan diri walaupun tak kecil..



hah bila ijan datang je..si amelia trus sergah ijan..
tu baru stage pertama..aku tgk ijan happy je..memang la happy...
si ejan siap bg kamera lagi..memang sesuai sgt la..
dia ingat nk tiup2 lilin je ke..?? xde maknanya!! dia tak tau...geng2 telur semua tak sabar nk pecahkan telor..!!



si amelia selaku ketua operasi, siap menjerit lagi bagi que..
''TUNGGU...!!!'
sbb nk bagi laluan keta lain yg nk keluar parking...

pastu......

bila ejan siap je meniup lilin..
amelia selaku ketua memulakan..
''happy birthday..!!
'kedebuk' telur kat kepala ijan... hahaha tepung terus berterbangan..!!

hihihihi


aku dengan pantas memecahkan telur kat kepala ejan..
saat2 yg dinantikan...sekali tak pecah la plk...
apsal le..kepala dia lembut sgt kot..aku tak tau la ejan sakit ke tak..
sbb aku buat sekuat2 hati pun telur tu xpecah..! haha
last2 aku ramas2 baru pecah..terus aku sapu kat kepala dia..pastu lagi sebijik aku buat kat badan dia



nani yg ditugaskan membaling tepung..bertindak ala-ala merenjis pengatin je..!!
kureng betoi..!! tanpa membuang masa, aku ngn faris terus je merampas tepung tu..
dan menepung tepung kat ijan..
masa tu best giler..!! rasa seronok nak mati hahahahah..!
hahaha
ijan aku rasa tergamamm je kat situ...haha padan muka..
pastu dia baru nk bertindak mencari geng busuk dia..
kita orang semua bertempiaran lari macam anak ayam yg dikejar musang...
mak ayam?? si amelia la mak ayam..haha


peace..!! semua muka tak bersalah...


hahaaha faris bersama tepung cap sauh.. THE??

bye ejan.. MUAH !!
bye ejan..MUAH..!!

Monday, March 2, 2009

[ boling ]


games pertama di menangi oleh aku..



games kedua aku ingat leh menang la jugak..ingat leh la jadi johan keseluruhan..tapi si GG plak sibuk nk mengalahkan aku..last2 aku punya mata sama dgn dia..

kira juara bersama la ni..tapi untuk games kedua je..kalu ikut keseluruhan aku menang gak..hahaha



[ comel nya dia.. ]