[ U FOLLOW ME..]

Tuesday, February 3, 2009

[ pangkor jadi pengkok ]


di kala keseronokan bercuti di pangkor member aku bernama RUBY patah tulang di bahagian celah peha...sebabnya main BANANA BOAT...?? pelik tak.. orang kat pangkor tu kata...terkacau kawasan orang bunian...ye ke? sbb dah ada kes berlaku tempat yg sama n sbb naik banana boat gak...uuuuuu serammm...


di pendekkan citer klinik kat Pangkor suruh g spital Manjung untuk rawatan lanjut..

so percutian di pangkor dibatalkan..semua kena g spital Manjong bagi support kat RUBY


Ruby kena jalani operation n nak masukkan skru pada tulang yang patah tu..scary nya.. dan kalau tak jalani operation dalam 24 jam accident tu.. dia akan cacat or LUMPUH..!! giler la..Lumpuh sebab naik Banana Boat je..tak berbaloi langsung...



peralatan apa yang akan digunakan oleh kumpulan doktor operation, kami tak tahu,mungkin kah yang ni ..


atau mungkin kah SPANAR ni yang akan digunakan oleh doktor utk ketatkan skru kat kaki Ruby?? uuu besarnya..takut..Ruby kata dalam keadaan stonenya dia..masa operation tu, ada doktor guna tukul...eee ganaz2 kalah orang nk buat rumah...
*********************************************************************************
ruby di masukkan kan di wad pembedahan tepat jam 3 petang..suasana nye sungguh sayu dan macam drama swasta tau..sbbnya si Ruby menangis..n budak2 pompuan yg lain, yda n yus pun menangis...uuuuuuu..si Along?? the? ati kering..tak nangis pon.hihi


ni plak semasa operation berjalan...kawan2 yang kat luar ni si MATHIR n JIJI sedang ngintai2 kot2 ruby nk kluar dah...Tajul??

yang lain semua resah dan gelisah menunggu...fuh macam drama2 swasta la..ada yg mundar mandir di hadapan wad bedah.. boleh?? Tajul??

daripada malam insiden patah kaki tu smpai dia abis operation..kitaorang tunggu ..sampai saat ruby keluar daripada bilik bedah..ruby mcm lemah je..


bila dah masuk balik wad (ruby ada wad ke...?) dia kesejukkan giler katanya..3 helai selimut pun still sejuk..ish2 risau nya dengar..

dalam kesibukkan sebelum, semasa, selepas operation... ada 2 orang mamat ni..si Aiman n Hisham... berusaha merebut menjadi caring n nk mengambil hati mak Ruby..hahaha ye la pancing mak dulu ..mana tau pasni mak dia berkenan..leh buat menantu.. haha tajul??
tapi kami semuaorang tak berkenan ngn si Hisham...sbb?? kami sendiri je tau..ala lgpun ruby pun tak suka kot..!


dan....seperti drama swasta melayu yang selalunya akan berakhir dengan happy ending...so citer ni pon sama...pas ruby dah selamat operation. ruby kembali tersenyum..dan ramai la budak2 ni dah mula buat lawak bodo..menceriakan suasana.hahaha..

then baru la ada sesi2 fotografi bersama mangsa 'orang bunian' hihi...aku la orang pertama yang ambik pic ngn Ruby..gmbar2 sebelum ni yang kt atas td, semua gambar curi2 yang diambil oleh aku... tajul??


pic aku bersama ruby ..
bawah ni plk wajah2 ceria sahabat-sahabat yang baik yg sentiasa menunggu di HOSPITAL SRI MANJUNG.. .semuanya kusut masai..xcukup tido...yeke?? 'kesian' -kata mak RUBY




setalah semuanya selesai..kami bertolak balik kl tanpa ruby n Yus..yus nk temankan si Ruby samapi dia discharge... fuh penat gile..rasanya macam bercuti di Pangkor selama 1 minggu..pada hal setangah hari pun tak sampai..whatever it is... semua ada hikmah nya..apa hikmahnya?? Tuhan je la yang tahu...


tajul?? eh tajul apa lagi, dah abis citer dah pun tajul apa nye??

4 comments:

  1. lowh scary gle... cmner nk g nih?
    p/s jwb tageed kat page aku

    ReplyDelete
  2. mm leh je p..tp jgn main banana boat la..then kat sana pangkor tu plk banyak pembawa HIV..so jgn amalkan sex rambang kat sana k..

    ReplyDelete
  3. so moral dr cite ko..jgn nek banana bot la ek?? yg pebwa hiv tu mna ko tau ni??kmpius aku..hehe

    ReplyDelete
  4. yg penting sumanya selamat.. bergambar mengalahkan diva.. haha

    ReplyDelete