[ U FOLLOW ME..]

Saturday, February 14, 2009

[ dapat 'AWEK' di hari valentines ]


haha..jgn salah sangka..bukan aku yg dpt 'awek'..tapi member aku yg dapat...

'awek' yg dimaksudkan pun bkn pompuan..tapi MOTOR baru..

mmm member aku si Faris ni baru beli motor 2nd hand..
punya la lama..baru hari ni dapat..dapat plk time Valentines day..disebabkan dia pon xde awek..aku rasa sesuai la motor ni dipanggil awek kepada dia..haha kesian kan...(dia kata ramai yg nak kat dia..tapi dia yang xnak..)hihi the??

faris beli skuter MZ mosquito..beli 2nd hand je..tapi nampak mcm baru..!! tu yg best tu..sbb dia tukar cover baru ikut warna yang kita nak..pastu kita siap boleh demand lagi nk suruh dia watpe..
masa g beli tu..faris pergi beli ngn aku..kat serdang..so aku ngn faris pun..mintak macam2..nk cat sport rim la..bubuh line kat spot rim, nk tayar baru, cover baru, nak helmet ARC, signal baru..kunci baru, spray semua barang2 yang namapk lama, nk lock motor, semua la..tp side miror baru je xdpt..xde stok katanya..leh caya ke..??
semua org meniaga mesti banyak tipu..xnak bagi la tu..!tapi xkisah la..yg penting motor faris nampak baru..bukan macam 2nd hand..


yang best nye no plat motor dia WPU1043...( Wow Peha U...) hahaha sbb peha faris ni besar..mcm farah fauzana katanya kah kah kah..sesuai sgt..opss..!!
pas ambik motor..kitaorang g isi minyak dulu...isi kat SHELL 'lebih kilometer..'
then bila dah semua siap isi ...si faris dengan xsabar nye menyarungkan glove NIKE dia..fuh! ala-ala azroy...''azuraaaaa...!!''glove NIKE dia ni kalu nk tau, dah lama dia beli..time byr deposit lagi dia dah beli...xsabar2 nk pakai..naik skuter je pun..bukan motor kuasa tinngi pon..haha
dlm nk tunggu motor punya lama nk dpt aritu..dia ni siap pakai time bawak keta lg..konon2 racer keta la..poyo tak??
tp xpe..ok pe pakai glove... (hihi puji skit..) lagipun dia belikan utk aku gak glove macam dia tu....hihihi aku leh la pakai naik ELITE aku..baik nya hati dia..haha

bile semua dah ok..dah lengkap..bercermin mata hitam, helmet ARC hitam yang baru, glove NIKE, jaket Hitam n TRIPOD?? the???....
then baru la leh gerak..sblm gerak kita pose skit...peace..!! (ceh tunjuk glove NIKE lagi..!)..tata..!!

ni plk gamabr motor si faris yang tak siap2 lagi aritu...cover set yg lama dia dah buang..dibogelkan..n tgh tunggu yang baru....so dia repair apa yang patut dulu la.. eh sapa plk gadis berbaju UNGU tu..?? nk masuk gak..bagi kann..


ni plk gambar motor dia yang hampir siap...masa dia tipon kata cover set dah sampai..si faris ni ingat motor dah siap..boleh tak..lem lem tu la..salah dgr la tu..bila sampai je kat kedai motor tu taukeh dia kata mana siap lagi...!just inform cover set dah smpai.. itu je..! si faris ni salah dgr, ingt dah siap..beriya2 la aku teman dia nak g ambik.... huh!
hahaha...akulah org kedua naik motor dia ni slps dia..kira macam TEST DRIVE la ni..dia kata motor 'bersama' so aku diberi peluang memandu uji motor dia..haha so faris..jaga la awek baru ko ni elok2...alang2 ko xde awek...ko jaga la dia macam awek ko...well..even ko dah ada keta..tp ko maintain nk beli motor..very the gaji 3K..opss..!!

cut!!


7 comments:

  1. bler azroy nk bwk ajura?hakhakhakhak
    oh konpius disini.. motor bersama?apakah? THE?

    ReplyDelete
  2. hahaha sama2 g beli..g ambik..so aku leh guna bila2 masa aku nk la kot..leh pinjam motor dia tu

    ReplyDelete
  3. wah2.. suka dh la azroy aka raja peha tu dpt awek! "nani dh xleh join ktorg coz die xda moto!" tu azroy ko sound aku ari tu!huh

    ReplyDelete
  4. azroy ckp macam tu ke?? berlagak gile azroy kan tak macam azroy dlm tv tu..baik je...haha

    ReplyDelete
  5. salam bro..
    masih pakai skuter moskito?
    kt mana nk dpt sparpat dy a?
    motor sy susah nk hidup guna suis..
    bateri baru lepas tukar

    ReplyDelete
  6. mmm so far yang pakai member, aku pakai modenas elit..sparepart moskito xtau plk, sbb dia rare kan..kedai motor biasa xjumpa ke..?

    ReplyDelete
  7. Kenangan mngusik jiwa..hurmm

    ReplyDelete