[ U FOLLOW ME..]

Wednesday, January 28, 2009

[ new Proton MPV ]

mm aku sebenarnya tak sabar nk tgk keta mpv proton yg baru in real..

daripada email2 yang diterima macam best je..

tapi abag ipar aku ckp handling proton ni tak best..ye ke??
design bahagian depan ni aku suka sgt..ditambah plk warna putih.. memang la best sgt

tapi bahagian belakang nya macam tak best la plk...ok2 je


handle dia ...mmm mcm ada sign 'ganggang phone' je..so ada hp function jgk la kot..maybe bluetooth.



ni dia punya penghawa dingin..ee xnampak luxury la..nampak macam cipoo (murah) je..



meter dia pun sama macam murahan la.. heheh


so sesuaila harganya pun RM 80 ribu lebih jugak la..mpv ni guna GEN2 CPS 1.8, ada 7 seaters. ada small storage and a card holder (Touch N Go??). u have to wait for 3 more months until the launch in April!


apa-apa pun suport local industry..so aku akan beli keta ni kalu dia menarik..the??? tak minat la mpv..minat compact car.

2 comments: