[ U FOLLOW ME..]

Wednesday, January 28, 2009

[ new Proton MPV ]

mm aku sebenarnya tak sabar nk tgk keta mpv proton yg baru in real..

daripada email2 yang diterima macam best je..

tapi abag ipar aku ckp handling proton ni tak best..ye ke??
design bahagian depan ni aku suka sgt..ditambah plk warna putih.. memang la best sgt

tapi bahagian belakang nya macam tak best la plk...ok2 je


handle dia ...mmm mcm ada sign 'ganggang phone' je..so ada hp function jgk la kot..maybe bluetooth.



ni dia punya penghawa dingin..ee xnampak luxury la..nampak macam cipoo (murah) je..



meter dia pun sama macam murahan la.. heheh


so sesuaila harganya pun RM 80 ribu lebih jugak la..mpv ni guna GEN2 CPS 1.8, ada 7 seaters. ada small storage and a card holder (Touch N Go??). u have to wait for 3 more months until the launch in April!


apa-apa pun suport local industry..so aku akan beli keta ni kalu dia menarik..the??? tak minat la mpv..minat compact car.

Sunday, January 25, 2009

[ sebab aku tak nk beli keta lagi..]



emm aku pun tak tahu nk beli keta bile..
lagipun duit tak cukup lagi..kalu nk disenaraikan keta apa yang aku beli..
for sure aku nak HONDA Jazz yang baru tu.. kaler PUTIH n plat number ME8311
hahaha




ari ni kisah sedih berlaku depan opis aku je..
keta member aku [ SUZUKI swift ] hilang 2 bijik tayar belah kiri..
dia parking betoi2 depan opis, maybe sbb keta dia paling tepi

so pencuri cilakak tu curi dua2 belah yang sama.

kesian giler, keta baru 5 bulan beli..
cepat giler diaorang buat keja, tak sampai sejam parking dah hilang.
ni kira kes yang kedua la budak opis aku yg kena selepas ''A" bukan nama sebenar yang aku citer tu.
maybe disebabkan ari ni semua opis berhampiran sedang cuti kot tu sbb dia senang nk curi..sebab tak ramai orang berdekatan.
apsal company aku tak CUTI??..well kalu tak cuti pun at least ada la guard jaga depan opis.selamat la jgk
haaaa disebabkan itu la aku tak nak beli keta ..takut tayar hilang macam member aku td..boleh??


aku rasa sedih n perihatin jugak la, kesian giler kat member aku tu
so aku pun turut sama tolong bubuh jet keta tu sbb dia tahan keta tu gune seketul batu je..sial betul la kan...

lelaki gagah yang lain seperti RUDY n WAN tgk je????

ceh!!

Saturday, January 24, 2009

[ me look like an artist?? ]

well ada orang kata muka aku macam Rizal AF5..ada yang ckp muka aku mcm Badri MyStarz LG.. hahah

so aku saja je la cari pic yang lebih kurang ngn pic diaorang ni..kat bawah ni ada 1, 2 keping..nanti aku update lagi pic2 yang sama.. k








Wednesday, January 21, 2009

[ CDMS vs budak IT cute..!! ]

CDMS..? Apakah? (hehe ayat ijan)

haha...ari ni company aku lancarkan satu program baru bernama EDUWEBTV CDMS


konon2nya nk memudahkan reporter la...kerana reporte akan terima sms bg kod asgnment reporter untuk keesokkannya


mmg la memudahkan n canggih gile..tp yang kurengnya sms tu just kod sahaja. so xguna jugak la. yang canggihnya leh taip stori n pilih gambar untuk tulis stori guna CDMS ni je..yang bab untuk memudahkan trima nama asgment kepada reporter.. still susah gak. reporter kena g cc or kena cr internet jugak..kena bukak profile sendiri then check kat situ...kang senang kalu sms tu trus bgtau asgnment katne n kul brapa...kan lg senang..



well not to worry sbb diaorang nk upgrade nanti..cogrates pada yg bijak pandai buat program ni.


btw the storinya bukan yang tu.hihi...stori nya..


semua budak2 IT company aku naik atas untuk buat explaination kat semua reporters..!! berhubung dengan sistem yang baru ni..kira macam presentation la..


al kisahnya semua budak2 IT ni budak LELAKI...(ada 2, 3 org cute..) n kitaorang tak kenal pon nama-nama diaorang. so bila diaorang ni naik atas leh la kenal2


nak jadi citer si Fazi ni la(member pompuan aku-bertudung hitam ni..sipi2 je pic dia aku kasi tgk utk elak drp difitnah kemudian hari..haha).dia arap sgt2 budak IT yang kiut bernama 'A' (bukan nama sebenar ye) naik kat atas buat explaination ..xsabar2 nk dgr dia explain n tgk muka dia yg kiut tu haha

TAPI ..hampeh.. dia tak naik pon hahaha sbb dia budak Grafik..!!so xde kena mengena la plk.

ceh...!


tp takpe la..si fazi kata budak tu sombong..nk sembang ngn pompuan cantik je..opps so FAZI ni TAK cantik ke? THE?




Tuesday, January 13, 2009

[ manusia Januari ]


aku terbaca satu fakta kisah manusia yg dilahirkan bulan Januari
aku rasa fakta ni hasil kajian dr fadilah kamsah..

*bercita-cita tinggi dan orangnya serius
*suka mendidik dan dididik
*sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
*rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan
*suka smart, kemas dan teratur
*bersifat sensitif, berfikiran mendalam
*pandai mengambil hati org lain
*pendiam kecuali telah dirangsang
*agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi
*mudah mendisiplinkan diri sendiri
*badannya sihat tetapi mudah diserang selsema
*bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya
*cukup sayang pd kanak-kanak
*suka duduk rumah
*setia pada segala-galanya
*perlu belajar kemahiran sosial
*cukup cemburu yg sangat tinggi

so aku rasa apa yg ditulis tu semua betul...hehe

Monday, January 12, 2009

[ apabila si F berterus terang ]


al kisah...
aku sembang ngn si F (bukan nama sebenar) kat ym malam smlm kebetulan online sama..
mula-mula sembang biasa je..sampai satu tahap si F ni mula terus terang tntg apa yg dirasa..!
mm pasni kena take note la...

antara kandungan chat aku ngn dia ada kat bawah ni..

farrestorres: bkn ko suke bcerite ke
farrestorres: elok la tu
mie me : emm NTAH2 KO PON BOSAN NGN AKU MACAM AKU BOSAN NGN *** PASAL BNYAK CITER ..TUL TAK?
farrestorres: kdg2 la..
mie me : mm ye ke
farrestorres: tp ak lyn je jg ati kwn2.. [ kawan2 yg suka bercerita la..]
mie me : hipokrit
farrestorres: hahhaa

patut la time keluar minum sesama dia asyik diam je
aku tahu la dia xsuka sembang..tp xsangka la plak.....

farrestorres: bole je nk bcerite tp klu lepk tu ko nk ckp bribu pktaan pon ko ckp la..
farrestorres: der pnah ak mrh??xkn??cme jgn srh ak bcakap je..
farrestorres: ak mls kuakn sore emas ak..
farrestorres: klu nk bork ko bork je ngan nani ngan ijan..
farrestorres: biakn ak dlm dunie khayalan ak..
farrestorres: phm? [ macam marah je..]
mie me : abis tu apa motif lepak sesama
farrestorres: suke ati ak la.. [ ayat ni aku tak bleh blah.. sakit ati gak bila dia ckp cmni.. ]
farrestorres: ak nk mnum je..

lepas dia tulis ayat ni aku dah rasa xbest dah..
pasni kena hati2 la kalu nk g minum ngn dia
jgn suruh dia ckp..biar dia ckp kalu dia nk bercakap..
dia kan suka sentap [ tp katanya ejan yg suka sentap ]
hahaha whatever ..!!



[ hari ke 3 di Ganu ]

mmm maleh nk cerita hari ketiga ni ada apa...
sama je dgn ari pertama dan kedua..
kalu nk baca baca je yg sblm ni punya sama je
dan dijangka akan sama dengan hari ke 4 hingga ke 7
kalu tak sama
aku citer lain nanti

Sunday, January 11, 2009

[ hari ke 2 d Ganu]




emm morning..baru bangun tido ni
hari ni ari kedua dia t'ganu..
tak tahu la apa akan berlaku ari ni
nampak nye macam takde tekanan macam semalan
sbb aku dah belajar cara nk capture send and sbgnya..
tp sapa tahu kan.apa-apahal aku citer malam kang
so far pagi ni ok lagi..

[sesi petang ]


geramnya aku
takde yang best pun dok kat terengganu ni sbb semua asgment kena hantar ari yang sama
tu yg aku bengang tu..
pastu stori plak bnyak...nk hantar visual plk lembab nak mampos!! tensen nya..
aku rasa ari ni kira dah yang paling terbaik aku komitedkan keja aku..
mm dok sini mmg betoi2 mcm menghambakan diri pada company je

dr pagi aku bngun just untuk kerja keja dah jadi 12 jam dah.. tensen nya...
aku tak kisah langsung kalau kena g out station tp balik outsation baru buat stori..
camtu rilek skit.. baru best..

ah walaupun aku bnyak membebel..for sure tak dtg kan faedah so better ku buat je redha je
dah nama pon keja (optimistik )
so baik stop kt sini je
...end bye.....

[ tensen nk mampos ]

arggggggggg
tensen gile out station asgment yg kena hantar stori hari yg sama
dah la kemudahan teknologi xde, pastu pengetahuan tentang teknologi pon tak pandai sgt,
bab visual tu la yg aku bengang!
bab2 mengarang mmg la aku pandai..
tp bila nk pkir pasal mengarang, visual, send visual, memang memeningkan kepala aku
grrrr tensen
bila dah selesai semua sempat gak tulis blog..
siot je kan..haha
dah la nk tido bye

Saturday, January 3, 2009

[ hadiah RM10... ]

mmmm... aku dapat hadiah duit rm10...
mmg la xbnyk..tp bermakna sekali sbb adik aku yg 5 tahun tu yang kasi.. RAFIQAH namanya. aku panggil dia 'adik' sbb dia adik paling kecil yg aku ada..(mak lain2).adik ni mmg bijak skit,pemikiran mcm org dewasa je sbb hidup dgn abg n kakak yg dh besar..nowonder la


mm aku pun tak tahu mcm mana dia leh terpikir nk kasi hadiah rm10 tu. dia tahu 1 januari ari tu birthday aku..bila ada kawan kakak aku kasi rm20 kat dia masa kawan kakak aku dtg umah, dia trus ambik rm10 bg kat adik aku(adik sama mak) suruh bg kat aku. sbb masa tu aku ada kat kl...hadiah birthday katanya...aku janji taknak guna duit tu.nk simpan n letakkan dalam frame..hihi thanks 'adik' muah..!



[ terkejut beruk..!! ]

1 januari 2009 ari tu genap la aku punya birthday yang ke 26..tut dah tua gak bila pikir2
dulu aku nk sgt umur 21 pastu nak sgt umur 25..tapi bila dah masuk 26...tett...xmo la plk..
apa2 thanks God sbb still idup... alhamdulillah
then yang nk jadi kisah..birthday yg ke 26 ni la yg paling best sbb member2 opis (Amelia, fazie, ejan, nani and..fariz) buat suprise..!! haha..aku mmg tak dpt agak sbb diaorang buat sblm 1 jan..mlm 1 januari dlm kul 10 malam la.. memang la aku xleh nk agak..pandai diaorang kan..
nak jadi citer koknon2 si Nani ni ajak aku g Cavenzi ampang sbb nk tukar perabot yang dibeli last week..aku pun ikut je sbb dia kata aku ni pandai decorate umah n nk mintak pandangan aku...aku ok je la sbb aku mmg suka bab2 decorate umah..hihi
tapi yang jadi musykil nya..dia tak excited pun nk pilih2 perabot..aku pkir maybe sbb sales katil yg dia nk beli dan abis..(totttt failed jd pelakon..)
dipendek citer masa aku nk balik..bawak keta nani n nk keluar dari parking..geng2 opis dtg berlari ketuk cermin tingkap keta macam nk rompak keta nani..


aku apa lagi terkejut nk mampos. classmate aku time belajar dulu penah kena rompak kt tempat parking..diaorang pecahkan cermin keta n rampas kunci keta..tu sbb aku terkejut gile. di tambah plk ngn si fariz dtg pakai helmet oren dia (nani kata buruk giler helmet tu..haha).macam mat rempit..


bila dah kena sergah camtu..aku panik giler sampai tangan aku mengeletar nk potong kek yang mana lilin nya terpadam..boleh tak?? lilin plk dah kontot!! tak sesuai..(alasannya tunggu aku lama sangat..) hahaha padan muka.. kelakar giler

then lepas tu kitaorang semua naik bukit ampang sambut new year kat sana. best giler semua buga api kat klang valley leh nampak dr sana..
mm tu je la citer nye di hari lahir ke 26...tq la kengkawan semua